Afacerile producătorului de vin Senator Wine merg spre 4 milioane de euro

Afacerile producătorului de vin Senator Wine merg spre 4 milioane de euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 9 feb 2016

Producătorul de vin Senator Wine, deținut de frații George și Lucian Neacșu, a încheiat anul trecut cu afaceri de 15,6 milioane de lei (3,5 milioane de euro), cu 20% mai mari față de 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Senator Wine a trimis la export în 2015 peste 800.000 de sticle de vin în China, Rusia, Japonia și Canada. În Federația Rusă, Senator Wine furnizează vinuri pentru unul din cele mai importante lanțuri de retail, rețeaua X5, care deține în jur de 5.000  de magazine, potrivit reprezentanților companiei.

„În 2016 ne vom lărgi focusul și pe alte piețe, în prezent aflându-ne în diverse faze de tatonare. Vorbim despre Coreea de Sud, Benelux și Marea Britanie. Ne așteptăm să depășim 1,2 milioane de sticle la export în acest an. Am fi atins și în 2015 această cifră, însă comenzile pe care le așteptam pentru a ajunge la acest nivel au sosit spre finalul anului din Rusia, iar livrările le-am făcut în ianuarie 2016”, explică George Neacșu.

Asia va devansa Europa la consumul de vin CITEȘTE ȘI Asia va devansa Europa la consumul de vin

Senator Wine expolatează podgorii în trei zone ale țării: la Huși (Vaslui), Vrancea și Însurăței (Brăila). Circa 250 de hectare din totalul de 800 de hectare o reprezintă podgoria bio de la Însurăței. Deocamdată podgoria nu a ajuns la capacitatea sa maximă, însă proprietarii Senator Wine spun că există cerințe tot mai mari pe acest segment, susținut și de faptul că au înregistrat anul trecut vânzări cu 10% mai mari pe acest segment decât în 2014. 

Suprafața pe care se cultivă viță de vie în România este estimată la peste 176.000 de hectare, iar în 2015, producția de vin a fost de peste 4 milioane de hectolitri. Marii jucători de pe piața vinurilor din România sunt Vincon Vrancea, Murfatlar, Cotnari, Jidvei, Cramele Recaș și Domeniile Tohani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
senator wine
porducator de vin
george neacsu
export