AFIR are un nou director general

AFIR are un nou director general

Mihai-Liviu Moraru

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2020

Mihai-Liviu Moraru a fost numit director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), începând cu data de 9 iunie, acesta înlocuindu-l în funcție pe Adrian Chesnoiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Mihai-Liviu Moraru a fost numit directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, începând cu data de 9 iunie, conform Ordinului MADR 1834/R/ 9 iunie 2020”, precizează agenția.

ULTIMA ORĂ Boicot - Retailul non alimentar nu își reia activitatea imediat în \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Boicot - Retailul non alimentar nu își reia activitatea imediat în "centrele comerciale incorecte". Proteste cu banderolă ulterior

Acesta lucrează în agenție de 14 ani, încă din perioada de implementare a Programului SAPARD, scrie News.ro

”Mihai-Liviu Moraru are o experiență de 14 ani în ceea ce privește implementarea tehnică și financiară a Programelor Naționale de Dezvoltare Rurală, fiind parte a echipei agenției încă din perioada de implementare a Programului SAPARD. În acest interval a parcurs toate etapele profesionale, de la inspector debutant, la momentul angajării în agenție în anul 2016, consilier, șef serviciu și ulterior, director al Oficiului Județean Suceava”, anunță AFIR într-un comunicat.

Mihai-Liviu Moraru are 37 de ani și este născut în Vatra Dornei.

”Avem în față o perioadă deosebit de complicată în ceea ce privește derularea Programului Național de Dezvoltare Rurală și a activității agenției. Mă refer atât la aigurarea absorbției fondurilor disponibile din alocarea pe care am avut-o în perioada 2014 – 2020, cât și la optimizarea activităților administrative și procedurale pentru a asigura o tranziție eficientă către noua perioadă de programare financiară. Sunt conștient că performanța noastră din această perioadă va asigura dezvoltarea instituțională ulterioară și va reafirma calitatea și responsabilitatea muncii pe care AFIR le-a dovedit în repetate rânduri”, a declarat Mihai-Liviu Moraru, directorul general al AFIR.

El a absolvit Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București – Facultatea de Horticultură și Arhitectură Peisageră, cu specializarea inginer diplomat. Are, de asemenea, un masterat în Management în Agroturism și Alimentație Publică.

”Am început deja o analiza a întregii activități din punct de vedere al stadiului implementării PNDR 2020 și al procedurilor de lucru și voi iniția o serie de acțiuni concrete pentru îmbunătățirea relațiilor cu beneficiarii și cu solicitanții de fonduri europene. Experiența de 14 ani în Agenție o voi pune în folosul beneficiarilor PNDR 2020 și pentru construirea unui program consistent, corelat cu nevoile reale din următoarea perioadă, specifice agriculturii și dezvoltării economice a României”, a mai precizat Mihai-Liviu Moraru.

Chesnoiu fusese numit în decembrie 2019, prin delegare, la conducerea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, de către actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oroș, despre care Adrian Chesnoiu spunea că i-a ”delegat o sarcină ce excede fișei sale de post”. Măsura a iscat controverse la acea vreme deoarece Chesnoiu ocupa postul cercetătorului Costel Vânătoru, care fusese demis.

”Din păcate, mandatul meu este în conformitate cu ordinul domnului ministru Adrian Oroș, care mi-a delegat o sarcină ce excede fișei mele de post: să coordonez așa-zisa scriere a unei strategii, care nu mă vizează nici personal, nici profesional. Eu am venit astăzi la Buzău să pun în aplicare acest ordin, conducerea Băncii este demisă, deci, domnul director, care a îndeplinit până ieri funcția de director – domnul profesor Costel Vânătoru – a fost demis, prin ordin de ministru, iar, din perspectiva aceasta, activitatea instituției este blocată în mod efectiv, pentru că nu are nimeni acolo calitatea de ordonator de credite, Ministerul nu și-a delegat membru în consiliul de administrație, consiliul de administrație nu poate funcționa fără conducere executivă a acestei bănci de gene, care este bogăția unei nații, în toată lumea civilizată și eu nu am venit decât să constat că acești oameni minunați, buni români, au făcut ceva minunat pentru patria lor și, din păcate, s-a luat o decizie pentru care nu pot să vă dau eu explicații, oportunitatea acestei decizii să v-o exprime cel care a dispus în consecință – adică ministrul agriculturii”, a declarat în decembrie directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai-liviu moraru
afir