FOTO Fermierii britanici testează roboți care să culeagă fructe, din cauza lipsei de muncitori

FOTO Fermierii britanici testează roboți care să culeagă fructe, din cauza lipsei de muncitori
scris 12 iun 2020

Fermierii britanici și-au intensificat eforturile pentru a introduce roboți pe câmpurile lor, după ce pandemia de coronavirus și Brexitul au dus la scăderea numărului de muncitori necesari pentru a culege fructele și legumele, transmite Bloomberg.

Un nou consorțiu, care este sprijinit de furnizorii de alimente proaspete, vor testa roboți în ferme în acest sezon. De asemenea, consorțiul și-a propus să producă și să introducă pe piață tehnologia necesară, susține Agricultural Engineering Precision Innovation Centre, unul din coordonatorii proiectului, scrie Agerpres.

Guvernul amână popririle și executările până la 25 octombrie. Facilitatea pentru hoteluri și restaurante este extinsă tot până la 25 octombrie CITEȘTE ȘI Guvernul amână popririle și executările până la 25 octombrie. Facilitatea pentru hoteluri și restaurante este extinsă tot până la 25 octombrie

În prima fază testele cu roboți vor fi efectuate la fermele care cultivă mere, afine, salată și brocoli. Consorțiul care include Agri-EPI Centre, alături de Universitatea din Lincoln, sindicatul fermierilor National Farmers Union și alte părți, are sprijinul a peste 100 de producători de alimente proaspete din Marea Britanie.

Pandemia de coronavirus a crescut nevoia de automatizare în producția de alimente din cauza întreruperilor înregistrate la abatoare și ferme. Agricultorii europeni au avut dificultăți în a-și asigura forța de muncă necesare pentru a culege recoltele din acest an, după ce măsurile de carantină au restricționat mișcarea muncitorilor sezonieri de-a lungul continentului.

În cazul Marii Britanii, problema lipsei de muncitori sezonieri este agravată de ieșirea din Uniunea Europeană, care i-a făcut pe muncitori să își caute de lucru în altă parte. Mai puțin de o treime din muncitorii emigranți în agricultură ar urma să ajungă în acest an din cauza coronavirusului.

FOTO Fermierii britanici testează roboți care să culeagă fructe, din cauza lipsei de muncitori

viewscnt
Afla mai multe despre
fructe
marea britanie
roboti