Agricultorii primesc un sprijin de peste 320 milioane lei, în acest an, pentru reducerea accizei la motorină

Agricultorii primesc un sprijin de peste 320 milioane lei, în acest an, pentru reducerea accizei la motorină
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2018

Agricultorii vor beneficia și în acest an de sprijin financiar de 320,581 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, permițând astfel o diminuare a costurilor de producție în sectorul agricol prin rambursarea diferențelor de accize, a informat vineri Ministerul Agriculturii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Suma alocată de Guvern în acest scop pentru anul în curs este de 320,581 milioane lei și va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru 2018”, arată comunicatul Ministerului Agriculturii.

Cantitățile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale. De asemenea, schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură nu poate fi cumulată cu alte forme de sprijin pentru aceleași costuri eligibile, scrie News.ro.

ANALIZĂ Cât de rentabilă a fost stocarea cerealelor. Rapița - o alegere păguboasă CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cât de rentabilă a fost stocarea cerealelor. Rapița - o alegere păguboasă

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură).

Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat prevăzută pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,334 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricultori
motorina