Agroland Agribusiness - activitatea a trecut la un nivel superior

Agroland Agribusiness - activitatea a trecut la un nivel superior
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2023

Agroland Agribusiness, parte a grupului Agroland, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, raportează venituri din exploatare de 63,5 milioane de lei în 2022, o creștere cu 97% față de 2021, EBITDA de 4 milioane de lei, o apreciere cu 47%, și un profit net de 2,3 milioane de lei, o majorare cu 3% comparativ cu 2021. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În anul 2022, activitatea Agroland Agribusiness a trecut la un nivel superior, atenția noastră fiind axată pe două linii de activitate – cea tradițională, de vânzare a inputurilor, dar, în același timp, ne-am concentrat și pe trading-ul de cereale. La nivel de clienți, am înregistrat o creștere cu 35% a numărului acestora, până la 475.

În ceea ce privește cifra de afaceri, cea mai mare creștere a fost înregistrată la fertilizanți, o majorare cu 72% comparativ cu 2021, urmată de activitatea de trading de cereale, care a generat venituri de 16,4 milioane de lei, o creștere de 50 de ori. A treia cea mai mare contribuție la venituri a fost adusă de pesticide, 14,6 milioane de lei, o creștere de 12%, urmată de vânzarea de semințe, cu 9,4 milioane de lei, o apreciere cu 35%”, a declarat Florin Radu, Director General al Agroland Agribusiness. 

VIDEO Cum arată șantierul Drumului Expres Brăila-Galați. Probabilitate mare să fie deschis circulației anul acesta CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată șantierul Drumului Expres Brăila-Galați. Probabilitate mare să fie deschis circulației anul acesta

Pe parcursul anului trecut, compania a finalizat un proiect privind dezvoltarea de noi genetici pentru mai multe tipuri de grâu. Rezultatul proiectului a fost urmat de promovarea și comercializarea sub sigla Agroland Agribusiness a unor soiuri de semințe obținute în urma unui program de selecție al Institutului Agricol Osijek din Croația. Totodată, în ultimul trimestru din 2022, Agroland Agribusiness a lansat trei noi produse din categoria biostimulanți și nutriția plantelor.

Acțiunile Agroland Agribusiness sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 15 iunie 2021 și se tranzacționează sub simbolul AAB. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 33 milioane de lei.

Agroland Agribusiness este o companie antreprenorială românească, specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură. Compania activează în acest moment în zona de Sud a țării, respectiv în județele Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș, Teleorman, Vâlcea, Gorj, Dâmbovița, Ilfov, Ialomița, Călărași, Tulcea, Brăila și Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
agroland agribusiness
venituri