Tencent Holdings renunță la planurile de a investi în domeniul realității virtuale, din cauza măsurilor de reducere a costurilor

Tencent Holdings renunță la planurile de a investi în domeniul realității virtuale, din cauza măsurilor de reducere a costurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2023

Tencent Holdings renunță la planurile de a se aventura în domeniul hardware-ului pentru realitatea virtuală, în condițiile în care perspectivele economice mai dificile determină gigantul tehnologic chinez să reducă costurile și numărul de angajați la divizia sa de metavers, au declarat trei surse familiare cu acest subiect, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare editor de jocuri video din lume avea planuri ambițioase de a construi atât software, cât și hardware de realitate virtuală, la o unitate XR de ”realitate extinsă” pe care a lansat-o în iunie anul trecut, pentru care a angajat aproape 300 de oameni, scrie News.ro.

FOTO Tranzacție surpriză în IT - Gigantul InvestCorp, cu investiții în Tiffany și Gucci și negocieri pentru AC Milan, condus de ex-președintele Băncii Naționale a Omanului, intră pe piața de software din România CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție surpriză în IT - Gigantul InvestCorp, cu investiții în Tiffany și Gucci și negocieri pentru AC Milan, condus de ex-președintele Băncii Naționale a Omanului, intră pe piața de software din România

A venit cu un concept pentru un controler de joc portabil, asemănător unui inel, dar dificultățile în a obține o rentabilitate rapidă și investiția mare necesară pentru a produce un produs competitiv s-au numărat printre factorii care au determinat renunțarea la acea strategie, au spus două surse.

Una dintre surse a spus că proiectul XR nu era așteptat să devină profitabil până în 2027, potrivit unei prognoze interne. A doua sursă a spus că unitatea a avut, de asemenea, o lipsă de jocuri promițătoare și aplicații non-game.

Sursele au refuzat să fie menționate, deoarece informațiile sunt confidențiale.

”În noua strategie a companiei, aceasta nu se mai potrivește”, a spus prima sursă.

La începutul anului, Tencent plănuise să cumpere producătorul de telefoane de gaming Black Shark, despre care credea că avea experiență în lanțul de aprovizionare și inventar, care ar fi putut să-i sporească prezența hardware și să adauge 1.000 de oameni la divizia sa.

Cu toate acestea, în cele din urmă, a renunțat la această înțelegere din cauza schimbării strategiei Tencent, precum și a controlului de reglementare în creștere și a unui proces de reorganizare îndelungat așteptat, a spus una dintre sursele care aveau cunoștințe directe despre această problemă.

Sursele au arătat că Tencent a sfătuit majoritatea personalului unității să caute alte oportunități, confirmând  informație de joi de la postul de știri chinezesc 36Kr.

Tencent a refuzat să comenteze despre acordul cu Black Shark și dacă măsurile de control din partea Beijingului au înrăutățit pșerspectivele acestuia.

În ceea ce privește statutul unității XR, compania a făcut referire, joi, la o declarație pentru Reuters în care se spunea că face ajustări la unele echipe de afaceri, deoarece planurile de dezvoltare pentru hardware s-au schimbat. De asemenea, compania a mai spus joi că nu desființează divizia XR.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent holdings
realitate virtuala