Americanii au cumpărat 210.000 de tone de grâu din UE

Americanii au cumpărat 210.000 de tone de grâu din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2023

Mai mulți cumpărători din SUA au achiziționat recent aproximativ 210.000 de tone de grâu din Uniunea Europeană, grâu care potrivit traderilor ar urma să provină din Polonia și Germania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Traderii susțin că achizițiile ar urma să implice un număr total de cinci livrări din Polonia și două din Germania, fiecare dintre ele pentru o cantitate de aproximativ 30.000 de tone de grâu. Livrările se vor derula în principal între lunile mai și august, scrie Agerpres.

ARB va contesta împreună cu băncile amenzile ANPC și cere “tragerea la răspundere a celor responsabili pentru prejudiciile grave de imagine” CITEȘTE ȘI ARB va contesta împreună cu băncile amenzile ANPC și cere “tragerea la răspundere a celor responsabili pentru prejudiciile grave de imagine”

"În condițiile în care prețurile pentru grâul european sunt la cel mai redus nivel din ultimele 22 de luni, calculele comerciale lucrează în prezent în favoarea grâului din UE pe piața din SUA", a spus un trader.

Există în continuare interes pentru achiziționarea de grâu din UE, susțin traderii care adaugă că există cumpărători americani interesați de livrări de aproximativ 30.000 de tone de grâu în lunile iunie și alte 30.000 de tone în luna august.

În ultimele luni, SUA au ajuns în situația rară în care sunt nevoite să importe grâu din Europa, după ce seceta a afectat culturile agricole, împingând în sus prețurile pe piața locală. Cel puțin două nave încărcate cu grâu din Polonia au ajuns în Florida în acest an și multe alte livrări sunt așteptate în lunile următoare.

Aceste rare importuri de grâu sunt o lovitură pentru SUA, care în ultimele decenii și-a pierdut importanța pe piața mondială a grâului în defavoarea Rusiei, care acum este cel mai mare exportator mondial. Seceta de anul trecut a afectat livrările de cereale pe râul Mississippi, astfel că a devenit mai scump să transporți cereale pe calea ferată.

Vremea nefavorabilă înseamnă și că un număr record de fermieri americani ar putea să renunțe să mai cultive grâu, ceea ce ar face importurile mai profitabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
grau