ANSVSA: 525 de focare de pestă porcină africană active în țară, la nivelul a 40 de județe

ANSVSA: 525 de focare de pestă porcină africană active în țară, la nivelul a 40 de județe
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2020

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că sunt 525 de focare de pestă porcină africană active în țară, la nivelul a 40 de județe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În Romania, la data de  02.10.2020, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 40 de județe din care în 36 de județe sunt afectați de virusul pestei porcine africane atât porcii domestici cât și mistreții, în 2 județe sunt afectați de virusul PPA numai mistreții, iar în 2 județe sunt afectați numai porcii domestici. În prezent sunt active un număr de 525 de focare PPA, din care 14 focare în exploatații comerciale și 3 focare în exploatații comerciale de tip A”, a transmis, vineri, ANSVSA, printr-un comunicat de presă, citat de News.ro.

În intervalul 24.09. – 30.09.2020 au fost înregistrate 27 focare noi de PPA și au fost stinse 19 focare.

Paradoxul pieței auto din România: creștere uriașă a înmatriculărilor, în septembrie, într-o perioadă de scăderi CITEȘTE ȘI Paradoxul pieței auto din România: creștere uriașă a înmatriculărilor, în septembrie, într-o perioadă de scăderi

”De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 3.918 cazuri la mistreți în 38 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor”, a transmis ANSVSA.

În județul Teleorman s-au înregistrat cele mai multe cazuri de mistreți morți, cu PPA, respectiv 492, iar 48 de mistreți bolnavi au fost vânați.

Peste o sută de cazuri la mistreți s-au mai înregistrat în județele Argeș, Bihor, Botoșani, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Teleorman, Tulcea și Vâlcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcina