Au apărut cireșele în piețe: La cât a ajuns kilogramul. Se pot vinde și la suta de grame. ”Costă foarte mult, o să stea acolo ca la muzeu”

Au apărut cireșele în piețe: La cât a ajuns kilogramul. Se pot vinde și la suta de grame. ”Costă foarte mult, o să stea acolo ca la muzeu”
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

250 de lei costă kilogramul de cireșe în piețele din București. Fructele sunt importate din Chile, Grecia, Turcia, Spania și Africa de Sud.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Nici la sfârșit de primăvară, când începe sezonul cireșelor, veștile nu vor fi mai bune în ce privește fructele autohtone, relatează Observatornews.ro

EXCLUSIV Delhaize a cerut direct Comisiei Europene acordul la preluarea Profi în România, Consiliul Concurenței a intervenit și a cerut să avizeze. Tranzacția va echilibra piața și o va face mai competitivă, benefic pentru clienți CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Delhaize a cerut direct Comisiei Europene acordul la preluarea Profi în România, Consiliul Concurenței a intervenit și a cerut să avizeze. Tranzacția va echilibra piața și o va face mai competitivă, benefic pentru clienți

”Costă foarte mult, păi era 200 și ceva kilogramul. Foarte mult, o să stea acolo ca la muzeu”, spune un bucureștean venit la cumpărături în piață.

Dragoș Frumosu, președinte Sindalimenta spune că și cireșele românești vor avea în acest an un preț mai ridicat față de anul precedent..

”Dacă situația rămâne neschimbată vis-a-vis de măsurile luate de Guvern, mai mult ca sigur că prețurile produselor în piață vor crește în perioada în care vor apărea produsele românești. Prețul de 250 de lei pe lângă faptul că este foarte mare, cred că la mijloc etre vorba și de o speculă pe care o întâlnim în piețe”, spune Dragoș Frumosu.

România are aproximativ 1.000 de hectare de cireși.

viewscnt
Afla mai multe despre
cirese
piete