"Aurul lichid", cel mai furat produs în multe dintre supermarketurile spaniole

"Aurul lichid", cel mai furat produs în multe dintre supermarketurile spaniole
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2024

Uleiul de măsline este cel mai furat produs în multe dintre supermarketurile spaniole, bandele vizând "aurul lichid" în contextul în care prețurile au crescut brusc după seceta de anul trecut din sudul țării, care a afectat recolta de măsline, relatează SkyNews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bande organizate de hoți fură uleiul pentru a-l revinde ulterior, potrivit lui Ruben Navarro, șeful lanțului de supermarketuri Tu Super, care operează 30 de magazine în regiunea spaniolă Andalucia. "Uleiul de măsline a devenit un produs ideal pentru ei ", spune el.

Producția de capre și oi a României va scădea, însă va rămâne printre cele mai mari din UE. Creștere la bovine CITEȘTE ȘI Producția de capre și oi a României va scădea, însă va rămâne printre cele mai mari din UE. Creștere la bovine

Este al doilea cel mai furat produs din toate supermarketurile din Spania, imediat după băuturile spirtoase. Șunca Iberico se află pe locul al treilea pe lista din sondaj, scrie News.ro.

Un litru de ulei extravirgin de înaltă calitate, care costa mai puțin de 5 euro în urmă cu patru ani, ajunge acum la 14 euro.

Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline, iar familiile îl cumpără de obicei în vrac, pentru gătit.

Ca măsură de siguranță, supermarketurile au început să lege între ele bidoanele mari de cinci litri cu ulei de măsline și le-au atașat de rafturi cu lacăte.

În unele magazine, sticlele de un litru sunt prevăzute cu etichete de securitate care trebuie să fie îndepărtate de către personal.

Jose Izquierdo, șef de vânzări al lanțului de supermarketuri Eroski, spune însă că hoții folosesc dispozitive magnetice pentru a neutraliza mecanismele de siguranță.

Gala Oscar 2024: \ CITEȘTE ȘI Gala Oscar 2024: "Oppenheimer", desemnat cel mai bun film, cu șapte statuete în total

Uleiul de măsline este în prezent cel mai furat produs în supermarketurile din Aragon, Andaluzia, Castilla-La Mancha, Catalonia, Valencia, Madrid, Insulele Baleare și Extremadura, potrivit companiei de securitate STC, care a realizat studiul în magazine.

Directorul de marketing al STC, Alejandro Alegre, a declarat că este neobișnuit să vezi un produs alimentar esențial atât de sus pe lista furturilor. "Uleiul de măsline este singurul care ar putea fi considerat un produs de bază, celelalte sunt șunca iberică, brânzeturile maturate, lamele de ras și alcoolul", a declarat Alegre pentru Financial Times. Cultivatorii de măsline și companiile care presează măslinele pentru a obține ulei au fost, de asemenea, victimele unor jafuri, hoții furând zeci de mii de litri de ulei, potrivit FT.

viewscnt
Afla mai multe despre
ulei de masline
spania