Bayer și Monsanto anunță cheltuieli de 8 miliarde dolari pentru cercetare agricolă în SUA, după o întâlnire cu Trump

Bayer și Monsanto anunță cheltuieli de 8 miliarde dolari pentru cercetare agricolă în SUA, după o întâlnire cu Trump
scris 18 ian 2017

Bayer și Monsanto au anunțat marți că vor cheltui cel puțin jumătate din bugetul pentru cercetare și dezvoltare în agricultură aferent următorilor 6 ani, de circa 16 miliarde de dolari, în Statele Unite, în urma unei întâlniri cu președintele american ales Donald Trump de săptămâna trecută, transmite Reuters.

Cele două companii, care așteaptă aprobarea unui acord de fuziune de 66 de miliarde de dolari din partea viitoarei administrații Trump, au emis un comunicat comun după ce un purtător de cuvânt al lui Trump a anunțat că Bayer a promis că va crește investițiile și numărul locurilor de muncă din SUA, scrie News.ro.

Companiile anticipează că vor cheltui în următorii 6 ani aproximativ 16 miliarde de dolari la nivel mondial pentru cercetare și dezvoltare în domeniul agricol, în conformitate cu un buget anual de 2,5 miliarde de euro (2,7 miliarde dolari) anunțat odată cu acordul de fuziune, în septembrie.

Producătorul german de medicamente și produse pentru agricultură și furnizorul american de semințe au mai anunțat marți că vor crea mai multe mii de locuri de muncă high-tech bine plătite, după finalizarea integrării.

Puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 12% anul trecut, la o sumă medie de 4,181 euro pe locuitor pe an CITEȘTE ȘI Puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 12% anul trecut, la o sumă medie de 4,181 euro pe locuitor pe an

Purtătorul de cuvânt al lui Trump a spus că cele două companii au promis să mențină cele peste 9.000 de locuri de muncă deținute în SUA și să creeze alte 3.000 de posturi high-tech.

Trump a obținut promisiuni de locuri de muncă și investiții din partea mai multor companii, între care General Motors și Wal-Mart, înainte de a fi învestit oficial în funcția dde președinte al SUA, vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
bayer
monsanto
trump