Crescătorii greci de animale acuză că sunt aduși miei din România, pentru a fi vânduți ca și cum ar fi grecești

Crescătorii greci de animale acuză că sunt aduși miei din România, pentru a fi vânduți ca și cum ar fi grecești
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2024

Cu puțin înainte de Paște atât fermierii, cât și consumatorii se plâng că mulți dintre mieii vânduți ca fiind grecești provin din România și că prețul este destul de „piperat”, transmite AGROCAPITAL, citată de Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

După cum au declarat fermierii din regiunea Tesalia, furtuna „Daniel” de la sfâșitul verii trecute (în urma căreia o mare parte a terenurilor agricole au fost inundate și foarte multe animale au murit înecate n.trad.) a avut ca efect reducerea efectivelor de ovine din zonă, dar măcelarii nu par să fi fost afectați. „De unde vin toți acești miei? Mieii noștri cu siguranță nu pot acoperi cererea care există în perioada premergătoare Paștelui”, spun fermierii.

Meta, profit de 12,4 miliarde de dolari în primul trimestru din 2024 CITEȘTE ȘI Meta, profit de 12,4 miliarde de dolari în primul trimestru din 2024

Vorbind despre prețul la care se va achiziționa friptura de Paște, aceiași crescători au remarcat că anul acesta consumatorii vor trebui să bage „mâna adânc în buzunar”.

„Cheltuielile sunt multe, nu ies socotelile, cumva trebuie să trăim și noi” susțin aceștia, adăugând că „prețul va fi cu siguranță mai mare decât cei 10 euro pe kilogram despre care vorbește guvernul”.

viewscnt
Afla mai multe despre
miei
grecia