Botănoiu (AFR): Riscurile privind criza alimentară nu sunt numai în România, ci în toată lumea, însă pentru români va fi o povară

Botănoiu (AFR): Riscurile privind criza alimentară nu sunt numai în România, ci în toată lumea, însă pentru români va fi o povară
scris 14 nov 2021

Riscurile legate de o criză alimentară nu sunt numai în România, ci în toată lumea, însă pentru români va fi o povară, având în vedere că importăm majoritatea materialului genetic din zootehnie, iar deficitul balanței comerciale a atins recordul de 3 miliarde euro, consideră președintele Asociației Fermierilor din România (AFR), Daniel Botănoiu.

"Riscurile privind criza alimentară nu sunt numai în România, ci în toată lumea, însă pentru români va fi o povară! În situația particulară în care România importă majoritatea materialului genetic din zootehnie, iar deficitul balanței comerciale a atins recordul de circa 3 miliarde euro nu reprezintă decât un risc real. Nu numai prețul mare al îngrășămintelor duce la creșterea prețului produselor agroalimentare ci și costul tuturor inputurilor. Gândiți-vă, o tehnologie fără apă ce ar însemna, ce șansă de reușită ar avea?

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Sau fără utilizarea erbicidelor, fungicidelor și insecticidelor și cu cantități reduse de îngrășăminte?", a declarat Daniel Botănoiu, arată Agerpres.

Potrivit acestuia, creșterea prețului inputurilor odată cu restricțiile acceptate prin noua Politică Agricolă Comună (PAC) nu vor produce decât majorarea prețului materiilor prime agricole europene, dispariția activităților din rural, în special în țările estice, și o migrație în creștere.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente