Britanicii de la Spearhead, ce administrează 18.000 ha de teren agricol în România, se extind în estul Europei

Britanicii de la Spearhead, ce administrează 18.000 ha de teren agricol în România, se extind în estul Europei
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2017

Compania P&P Spearhead, care operează prin fondul britanic Spearhead International și care este deținut de fondul american Paine Schwartz Partners, a primit o finanțare de la mai multe bănci pentru a se extinde în estul Europei, arată datele transmise de compania de avocatură Allen & Overy care a oferit consultanță băncilor finanțatoare în legătură cu refinanțarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Principale bănci care au acordat refinanțare au fost Erste Group Bank (care deține BCR), ING Bank, Raiffeisen Bank Polonia, Bank BGŻ BNP Paribas, Bank Zachodni WBK și PKO Bank Polski, scrie News.ro.

Fondul american de investiții Paine Schwartz Partners ( denumit înainte de februarie 2017 Paine & Partners) a achiziționat în iulie 2015 Spearhead International Ltd, prin intermediul căruia a preluat administrarea unor suprafețe ce totalizează 85.000 de hectare de teren arabil în Polonia, Cehia, Marea Britanie, România și Slovacia.

Carrefour începe să înființeze cooperative cu producătorii români de fructe și legume, în încercarea de a evita intermediarii CITEȘTE ȘI Carrefour începe să înființeze cooperative cu producătorii români de fructe și legume, în încercarea de a evita intermediarii

Fondul britanic a intrat pe piața din România la începutul anilor 2000, prin arendarea unor suprafețe arabile în județele Dolj și Teleorman. În 2015, fondul britanic a ajuns să exploateze aproximativ 18.000 de hectare de teren arabil în România.

Cu sediul în Cambridge, Spearhead are activități în producția de cereale, oleaginoase, cartofi, legume, sfeclă de zahăr, culturi de semințe și lapte .

viewscnt
Afla mai multe despre
spearhead
teren agricol