Campari cumpără Courvoisier Cognac, afacere evaluată la 1,32 miliarde de dolari. Cea mai mare achiziție a italienilor

Campari cumpără Courvoisier Cognac, afacere evaluată la 1,32 miliarde de dolari. Cea mai mare achiziție a italienilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2023

Campari, producătorul italian de băuturi spirtoase,  urmează să cumpere producătorul francez Courvoisier Cognac, de la grupul american-japonez de băuturi spirtoase Beam Suntory, într-o afacere evaluată la 1,32 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul, care va fi cea mai mare achiziție de către grupul italian de băuturi spirtoase, vine în timp ce principalii producători de coniac au raportat o scădere a vânzărilor pe fondul încetinirii cererii consumatorilor.

GALERIE FOTO Un celebru vin românesc, descoperit cu cele mai multe pesticide cancerigene pe rafturile din Marea Britanie. Reacția producătorului român CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Un celebru vin românesc, descoperit cu cele mai multe pesticide cancerigene pe rafturile din Marea Britanie. Reacția producătorului român

Courvoisier este al patrulea cel mai mare producător de coniac la nivel global, după Hennessy, Rémy Martin și D’Ussé, deținut de LVMH.

Campari este al șaselea producător global de băuturi spirtoase și deține peste 50 de branduri, inclusiv Aperol, Grand Marnier și Wild Turkey.

Lumea trebuie să majoreze producția de carne CITEȘTE ȘI Lumea trebuie să majoreze producția de carne

Coniacul a fost băutura preferată de mulți americani în timpul blocajelor cauzate de Covid-19 și pe măsură ce barurile s-au redeschis după ridicarea restricțiilor, dar cererea a scăzut acum.

60% din vânzările Courvoisier provin însă ăn continuare din SUA, iar achiziția va ajuta grupul, listat la Milano și controlat de familia Garavoglia să se extindă peste Atlantic, o prioritate pentru strategia sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
campari
rhumantilles
rom