Cioloș cere ministrului Agriculturii să achite fermierilor un avans din subvenții

Cioloș cere ministrului Agriculturii să achite fermierilor un avans din subvenții
scris 25 nov 2015

Premierul Dacian Cioloș a cerut ministrului Agriculturii să se mobilizeze pentru a plăti agricultorilor cât mai repede, până la începutul lunii decembrie, un avans din subvenția la hectar, chiar dacă sistemul informatic nu este finalizat.

"Domnule ministru al Agriculturii, o să vă rog, în ciuda faptului că știu că sistemul informatic la Agenția de Plăți pentru noua perioadă 2014-2020, la plăți directe pentru agricultori, nu era finalizat și au fost acolo niște sincope pe care le-ați identificat - știți că Comisia Europeană ne dă dreptul să plătim în avans o parte din subvenția la hectar -  o să vă rog să vă mobilizați atât cât e nevoie, zi și noapte și în zilele pe care le mai avem la dispoziție până la începutul lunii decembrie, să facem plăți cât mai multe", a spus Cioloș ministrului, în ședința de miercuri a Guvernului.

El a arătat că este important să fie recuperat cât mai mult din întârzierea cu pregătirea pentru efectuarea acestor plăți.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
guvern
fermieri
avans
plati