Comisia Europeană aprobă fonduri de 32 milioane euro pentru promovarea împădurilor în România

Comisia Europeană aprobă fonduri de 32 milioane euro pentru promovarea împădurilor în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 dec 2022

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească în valoare de 32 de milioane de euro pentru sprijinirea investițiilor în vederea promovării împăduririi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Schema va fi finanțată în întregime prin intermediul mecanismului de redresare și reziliență (MRR) al UE, ca urmare a evaluării pozitive de către Comisie a planului de redresare și reziliență al României și a adoptării acestuia de către Consiliu.

Este cea de a treia finanțare aprobată la Bruxelles în acest an pentru sprijinirea dezvoltării de suprafețe împădurite în România.

Un lot de spanac a provocat halucinații și delir în Australia. Autoritățile au emis o alertă sanitară CITEȘTE ȘI Un lot de spanac a provocat halucinații și delir în Australia. Autoritățile au emis o alertă sanitară

În mai, Comisia a dat undă verde unei scheme românești în valoare de 100 milioane de euro, urmată de un proiect în valoare de 500 milioane de euro pentru sprijinirea regenerării pădurilor.

Potrivit Comisiei, obiectivul schemei aprobate acum este de a îmbunătăți reziliența și valoarea ecologică a ecosistemelor forestiere, în special a speciilor și ecotipurilor, având în vedere condițiile climatice viitoare din România.

În special, schema va sprijini înființarea, dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție de puieți forestieri, precum și producția, prelucrarea și condiționarea semințelor de împădurire.

În cadrul schemei, sprijinul va lua forma unor subvenții directe, care vor acoperi între 70% și 90% din costurile de investiții eligibile. Schema va fi deschisă deținătorilor de păduri publice și private și producătorilor autorizați de material forestier de reproducere.

Schema se va derula până la 30 septembrie 2024.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
schema ajutor sprijinire regenerare paduri
mrr
fonduri ue regenerare paduri