Comisia Europeană: Statele membre pot impune în anumite condiții restricții la vânzarea terenurilor agricole

Comisia Europeană: Statele membre pot impune în anumite condiții restricții la vânzarea terenurilor agricole
scris 12 oct 2017

Comisia Europeană (CE) a publicat joi un ghid menit să ajute statele membre să-și protejeze terenurile agricole de amenințări, cum ar fi speculații excesive ale prețurilor și concentrarea proprietății.

Potrivit unui comunicat al forului comunitar, statele membre ale Uniunii Europene au dreptul să restricționeze vânzările de terenuri agricole pentru a prezerva comunitățile agricole și pentru a promova o agricultură sustenabilă. Dar, făcând asta, ele trebuie să îndeplinească reglementările UE, în special cele legate de mișcarea liberă a capitalului, scrie Agerpres.

FOTO Ford a început producția SUV-ului EcoSport la Craiova. SUV-ul va fi exportat pe 56 de piețe ale lumii CITEȘTE ȘI FOTO Ford a început producția SUV-ului EcoSport la Craiova. SUV-ul va fi exportat pe 56 de piețe ale lumii

Comisia Europeană clarifică faptul că statele membre sunt competente pentru a decide măsurile de control al vânzărilor de terenuri agricole, iar unele restricții pot fi acceptabile în anumite condiții

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
terenuri agricole