Cu cât se va ieftini laptele la raftul magazinelor

Cu cât se va ieftini laptele la raftul magazinelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2023

Guvernul a anunțat scăderea prețului la lapte timp de șase luni, în urma unei înțelegeri cu supermarketurile, iar acum s-a aflat cât de mult se va ieftini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prețul laptelui la raft ar trebui să scadă cu 20 de procente, spun surse din Guvern. 

FOTO Inspectorii ANPC au intrat cu amenzi în piețele Crângași și Drumul Taberei CITEȘTE ȘI FOTO Inspectorii ANPC au intrat cu amenzi în piețele Crângași și Drumul Taberei

Mai exact, 10% din reducerea la lapte o vor suporta procesatorii, iar celelalte 10 procente vor fi suportate de retaileri, arată Antena 3.

Potrivit surselor guvernamentale citate de Antena 3 CNN, obiectivul este ca prețul laptelui la raft să fie redus cu 20% timp de șase luni.

Această reducere ar urma să se aplice pentru laptele mai scump de 7 lei litrul, produs în România și cu grăsimi 1,5% și 3%.

Acum se caută cadru legislativ prin care să fie introdusă această măsură.

Această măsura vine în beneficiul consumatorului și încurajează cererea pe piața laptelui, ceea ce va sprijini implicit fermierii și procesatorii.

Tot în urma discuțiilor care au avut loc ieri și săptămâna trecută între premierul Nicolae Ciucă și producătorii de lapte, s-a mai stabilit și modificarea schemei de sprijin pentru procesatorii români, iar aceștia urmează să primească o primă de 10% din valoarea produselor procesate în țara noastră.

De asemenea, cei din Executiv au mai decis să asigure și sprijin financiar pentru fermieri în două etape. Urmează să fie acordate circa 40 de milioane de euro în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
pret