Cultivatorii de cafea așteaptă să crească prețurile înainte să vândă

Cultivatorii de cafea așteaptă să crească prețurile înainte să vândă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2017

În condițiile în care prețul cafelei robusta a scăzut cu 18% în 2017, cultivatorii din Vietnam, al doilea mare producător mondial de cafea, au vândut doar o mică parte din recolta pe care preconizează să o strângă în acest sezon, urmând ca restul să îl vândă la primăvară, informează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reticența fermierilor din Brazilia și Vietnam ar putea strica planurile speculatorilor care mizează pe faptul că supraoferta mondială va duce și mai mult prețurile în jos. Perspectivele unei recolte mai mari de cafea în Vietnam în acest an, o recoltă solidă în Brazilia în 2018 și surplusul care ar urma să apară au dus deja la scăderea prețurilor, scrie Agerpres.

FOTO Lanțul de pizzerii Sbarro, abia reintrat în România prin rețeaua bulgară Happy, se extinde deschizând un nou restaurant. Profit.ro a anunțat din primăvară venirea bulgarilor de la Happy CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul de pizzerii Sbarro, abia reintrat în România prin rețeaua bulgară Happy, se extinde deschizând un nou restaurant. Profit.ro a anunțat din primăvară venirea bulgarilor de la Happy

Potrivit Intimex Group, cel mai mare exportator din Vietnam, producția de cafea ar urma să crească cu 5-10% în acest an, revenindu-și după dezastrul provocat anul trecut de ploi. În Brazilia, traderii se așteaptă ca producția arborilor de cafea arabica să atingă un nivel record.

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea
brazilia
vietnam