Raport: Europa se confruntă cu prețuri foarte mari ale ouălor în urma "crizei fipronilului"

Raport: Europa se confruntă cu prețuri foarte mari ale ouălor în urma "crizei fipronilului"
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2017

Prețurile ouălor sunt în creștere în Europa, după criza contaminării cu insecticid declanșată în acest an, potrivit unui raport realizat de Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite, citat de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Temerile că ouăle ar putea fi contaminate cu insecticidul fipronil au determinat supermarketurile din mai multe state europene să le retragă de pe rafturi. În timp de piața pare în prezent bine aprovizionată, temerile legate de apariția unui deficit au alimentat ”creșterea majoră a prețurilor”, se arată în raportul publicat pe 1 decembrie.

Procesatorii de alimente din Europa s-au plâns de prețurile ridicate ale ouălor, în timp ce se pregătesc pentru creșterea cererii pentru sezonul sărbătorilor de iarnă, scrie News.ro

FOTO România - prima țară din Europa în care BAT își lansează cel mai nou produs de încălzire a tutunului: glo™ CITEȘTE ȘI FOTO România - prima țară din Europa în care BAT își lansează cel mai nou produs de încălzire a tutunului: glo™

Criza fipronil a provocat scădea producției de ouă în Belgia și Olanda, dar pe ansamblul Uniunii Europene producția de ouă nu a scăzut față de 2016.

Statele Unite au devenit în acest an principalul exportator de ouă în Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
oua
preturi