Daea: Avem o listă cu 14 produse românești pentru care vrem să obținem protecție europeană

Daea: Avem o listă cu 14 produse românești pentru care vrem să obținem protecție europeană
scris 10 oct 2017

Ministerul Agriculturii vrea să înregistreze la Bruxelles alte 14 produse românești cu indicație geografică, pe lângă cele patru pentru care România a obținut deja recunoașterea europeană, a declarat Petre Daea, conform Agerpres.

"Unul dintre obiectivele programului de guvernare este de a intra pe piața europeană cu produse cu înregistrare geografică recunoscută sau cu denumire de origine recunoscută. Avem o listă de 14 produse pe care le pregătim. Sunt cârnații de Pleșcoi în continuare și multe alte produse", a spus el.

Guvernul a semnat înțelegerea cu General Dynamics: vor fi fabricate la București vehicule blindate Piranha 5, de către muncitori pregătiți de americani CITEȘTE ȘI Guvernul a semnat înțelegerea cu General Dynamics: vor fi fabricate la București vehicule blindate Piranha 5, de către muncitori pregătiți de americani

Până acum, România a obținut recunoașterea a patru produse: magiunul de Topoloveni, salamul de Sibiu, novacul afumat din Țara Bârsei și telemeaua de Ibănești.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petre daea
produse romanesti