Daea, despre pesticide: O reducere cu 35% ar afecta nivelul de producție și ar putea duce la falimentul multor fermieri

Daea, despre pesticide: O reducere cu 35% ar afecta nivelul de producție și ar putea duce la falimentul multor fermieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2023

România se pronunță pentru menținerea unei stări fitosanitare adecvate a plantelor și a produselor vegetale, alături de celelalte șapte state semnatare, astfel că o reducere cu 35% ar afecta nivelul de producție, ceea ce poate să ducă, de asemenea, la falimentul multor fermieri, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la Consiliul Agricultură și Pescuit - Agrifish.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Agriculturii a făcut referire la documentul "Preocupări legate de proiectul de act normativ privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor și menținerea unui nivel adecvat de sănătate a plantelor fitosanitară adecvată în UE", inițiat de Letonia în numele următoarelor țări: Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Lituania, Polonia, România, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Ana-Maria Roșca, fondator Conta25: Următorul pas este să obținem fonduri pentru dezvoltarea platformei CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Ana-Maria Roșca, fondator Conta25: Următorul pas este să obținem fonduri pentru dezvoltarea platformei

"Alături de celelalte șapte state semnatare, România se pronunță pentru menținerea unei stări fitosanitare adecvate a plantelor și a produselor vegetale. Scopul esențial al produselor de protecție a plantelor este de a menține un nivel ridicat al producțiilor agricole. România este un exportator important pe piețele terțe și are tot interesul ca producția agricolă națională să respecte Standardele Internaționale pentru Măsuri Fitosanitare. România este, de asemenea, statul membru cu cea mai mică cantitate de substanță utilizată la unitatea de suprafață. Față de media europeană de 2,2 kg/ha, România folosește doar 0,64 kg/ha", a menționat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Potrivit acestuia, o reducere cu 35% ar afecta nivelul nostru de producție, ceea ce poate să ducă, de asemenea, la falimentul multor fermieri.

"Nu putem fi de acord cu acest nivel de reducere, România fiind țara care nu face exces de consum de pesticide, ci, dimpotrivă, poate fi considerată un reper. De aceea, considerăm că reducerea proporțională nu este o soluție, a subliniat ministrul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pesticide
petre daea