Doar 17% dintre fermierii români folosesc un software sau o aplicație digitală pentru administrarea fermei

Doar 17% dintre fermierii români folosesc un software sau o aplicație digitală pentru administrarea fermei
scris 13 feb 2018

Doar 17% dintre fermierii români folosesc un software sau o aplicație digitală pentru administrarea fermei, dar pentru 75% telefonul mobil este un instrument nelipsit în fiecare zi.

Un procent de 68% folosesc computerul în fiecare zi, 17% doar de 2-3 ori pe săptămână, în timp ce un procent redus de doar 15% fermieri susține că utilizează un computer o dată pe săptămână sau mai rar, arată un studiu realizat de VitalFields România, o companie agricolă digitală ce aparține de Climate Corporation, pe un eșantion de 150 de fermieri români ce exploatează peste 96.000 hectare din cele mai performante zone agrare ale țării.

Cu un eșantion ce cultivă cu precădere grâu, rapiță, floarea-soarelui și porumb, studiul mai informează și asupra faptului că 49.5% dintre respondenți folosesc ca principal instrument de ținere în evidență a terenurilor și lucrărilor agricole o agendă, 20% programele de tip Excel, 13.5% declară că nu consideră ca au nevoie de astfel de unelte, în timp ce doar 17% folosesc un software sau o aplicație dedicată.

Dacia a ajuns la 1 milion de mașini vândute în Franța, la aproximativ 13 ani de la lansare CITEȘTE ȘI Dacia a ajuns la 1 milion de mașini vândute în Franța, la aproximativ 13 ani de la lansare

Dacă fermierii italieni folosesc extrem de rar smartphone-uri, alegând computerele, laptopurile și tabletele, fermierii din Europa de Est și Franța aleg telefoanele mobile într-o proporție extrem de ridicată. 

Un procent de 44% dintre fermierii francezi colectează informațiile folosind un software sau o aplicație de management al fermei, iar fermierii germani utilizează aceste instrumente digitale în proporție de 40%.

Respondenții studiului sunt într-un procent de 93% bărbați, cu o vârstă medie de 53 de ani, ce au studii universitare (69%), politehnice (11%), doctorale (7%) sau studii medii, vocaționale și tehnice (13%).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fermieri
aplicatie