Egiptul a cumpărat 120.000 tone de grâu din România, la o săptămână de la o achiziție similară

Egiptul a cumpărat 120.000 tone de grâu din România, la o săptămână de la o achiziție similară
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mar 2016

Egiptul, cel mai mare importator de grâu al lumii, a cumpărat miercuri 120.000 tone de grâu românesc, la mai puțin de o săptâmână de la o achiziție similară, pentru care a plătit 22,12 milioane dolari, în creștere ușoară de la 22,07 milioane dolari la licitația anterioară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grâul românesc a fost cumpărat de la traderii Ameropa și Cerealcom Dolj, la un preț de 184,38 dolari/tonă, conform unui anunț al Autorității Generale pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt.Prețul include costul transportului până în portul de destinație, însă nu și taxele asiguratorii. Livrarea cerealelor se va face în perioada 5-14 aprilie.

Pe 25 februarie, GASC a plătit 183,98 dolari/tonă pentru o cantitate similară de grâu românesc.

Tot miercuri, autoritățile egiptene au mai achiziționat 60.000 tone de grâu din Ucraina, la un preț de 185,38 dolari/tonă.

Taxa pentru pescuitul sportiv este programată să crească de cinci ori, de la 30 de lei la 150 de lei CITEȘTE ȘI Taxa pentru pescuitul sportiv este programată să crească de cinci ori, de la 30 de lei la 150 de lei

Conform celor mai recente date oficiale, Egiptul are o populație de peste 89 milioane de locuitori, mai mult de două treimi dintre aceștia beneficiind de grâu la preț redus, prin intermediul unui program guvernamental. 

Egiptul a achiziționat aproximativ 3,5 milioane de tone de grâu de la începutul anului fiscal 2015/2016, principalii furnizori fiind Rusia, Franța și România.

În anul fiscal precedent, statul nord-african a cumpărat peste 1,1 milioane de tone de grâu românesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
grau
licitatie
romania
ameropa
comcereal