Salamul de Sibiu, produs protejat și recunoscut la nivelul Uniunii Europene

Salamul de Sibiu, produs protejat și recunoscut la nivelul Uniunii Europene
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 19 feb 2016

România a reușit să înregistreze Salamul de Sibiu ca produs protejat și recunoscut la nivelul Uniunii Europene, iar decizia a fost publicată vineri în Jurnalul Oficial al UE, potrivit Ministerului Agriculturii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform procedurilor de înregistrare a unei denumiri în Registrul Denumirilor de Origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate (IPG), nu a fost depusă în termenul legal nicio declarație de opoziție. Astfel, potrivit termenelor Regulamentului de punere în aplicare al Comisiei Europene, produsul ”Salam de Sibiu” (IGP) dobândește denumirea de indicație geografică protejată, la 20 de zile de la publicarea Regulamentului în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, respectiv pe 10 martie.

Salamul de Sibiu este al doilea produs pe care România reușește să îl certifice la nivel european după Magiunul de Topoloveni, care a obținut această recunoaștere în 2011.

Noul ministru al Agriculturii vrea să înregistreze kurtoskalacs ca produs românesc CITEȘTE ȘI Noul ministru al Agriculturii vrea să înregistreze kurtoskalacs ca produs românesc

România are o tradiție de peste 100 de ani in producerea Salamului de Sibiu, pentru care există o documentație foarte bogată care atestă că produsul a început concomitent în două zone diferite din România, arealul Sibiului (Mediaș) și cel a Văii Prahovei.

Datorită specificității produsului și a legăturii sale cu aria geografică, România a solicitat înregistrarea Salamului de Sibiu ca Indicație Geografică Protejată pentru a-l face cunoscut și pentru a-i crește competitivitatea la nivel european și mondial.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
salam de sibiu
magiun de topoloveni
produs protejat
ue