Fermierii primesc bani de la stat dacă angajează tineri

Fermierii primesc bani de la stat dacă angajează tineri
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 24 mai 2019

Fermierii care vor angaja cel puțin 2 tineri cu contract de muncă, pe o perioadă de cel puțin un an, vor beneficia pentru fiecare angajat de subvenții cuprinse între 500 și 1.000 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit normelor metodologice de aplicare a  Programului de stimulare a angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară, aprobate joi de Guvern, angajatorul fermier care face dovada angajării a 2 tineri beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată:

a) 1000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară;

b) 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare;

c) 500 lei pentru persoanele fără studii.

Brexitul adâncește criza de personal a fermierilor britanici, dependenți de români și bulgari. \ CITEȘTE ȘI Brexitul adâncește criza de personal a fermierilor britanici, dependenți de români și bulgari. "Călătoreau să recolteze căpșuni și broccoli fără corvoada vizelor sau permiselor."

Pentru primele categorii este vorba de studii de specialitate în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare.

Pentru a beneficia de prevederile prezentei legi, angajatorii fermieri au obligația de a încheia cu tinerii beneficiari ai programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni.

Valoarea Pprogramului corespunzătoare anului 2019 este de 30 milioane lei.

În urma acestei măsuri, Guvernul estimează că în anul 2019 vor fi angajați 3.000 de tineri.

Pentru cei interesați, înscrierea în Program se face până la data de 31 decembrie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
tineri
angajare
agricultura
subventie
guvern