Fermierii vor primi subvenții de 647 milioane lei pentru motorină în 2016

Fermierii vor primi subvenții de 647 milioane lei pentru motorină în 2016
scris 9 sep 2016

Sprijinul acordat agricultorilor în acest an pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorizei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, se ridică la 647 milioane lei (143,8 milioane euro), potrivit unui proiect de Hotărâre publicat de Ministerul Agriculturii.

“Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2016 este de 647.248,803 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016“, arată documentul, conform News.ro.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va întocmi și va transmite trimestrial la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale situația centralizatoare cu beneficiarii și sumele aferente cantităților de motorină determinate la plată.

Centrele județene ale APIA vor vira sumele cuvenite în conturile beneficiarilor.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată, în ultima sa formă, printr-o Hotărâre de Guvern din 2014.

SUA: Pasagerii avioanelor, avertizați să nu folosească la bord telefoanele Galaxy Note 7, care pot lua foc CITEȘTE ȘI SUA: Pasagerii avioanelor, avertizați să nu folosească la bord telefoanele Galaxy Note 7, care pot lua foc

Schema este valabilă pentru intervalul 2014-2020 și este evaluată la maximum 3,3 miliarde de lei.

Subvenționarea motorinei pentru agricultură a fost cerută cu insistență de fermieri, pentru a le creea condiții echitabile în piață, mai ales că și fermierii din vestul Europei beneficiază de această măsură.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
subventii pentru motorina
fermieri