Fermierii vor primi subvențiile din sectorul vegetal începând de vineri

Fermierii vor primi subvențiile din sectorul vegetal începând de vineri
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2017

Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) a demarat miercuri plata subvențiilor din sectorul vegetal, urmând ca banii să intre în conturile fermierilor începând de vineri, 24 februarie, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Agriculturii. Noul termen este cu patru zile înainte de cel anunțat în urmă cu o săptămână de ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

APIA a anunțat că, începând cu data de 21 februarie, a demarat procesul de autorizare și plată efectivă a ANT 1 (Ajutoare Naționale Tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate în teren arabil), scrie News.ro.

Până în prezent, APIA a autorizați pentru plata subvențiilor un număr de 253.071 de fermieri, cu suma totală de 25,5 milioane euro, reiese din datele APIA.

În februarie, Guvernul a aprobat plafonul pentru anul de plată 2016 care este de 119 milioane de euro pentru 680.000 de fermieri, reprezentând echivalentul a 531,8 milioane de lei, și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Cuantumul ANT 1 este de 17,72 euro/ha, reprezentând echivalentul a 78,92 lei/ha, iar plățile se fac în lei, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2016.

TABEL Guvernul majorează salarii în educație, din această lună. La cât ajung remunerațiile CITEȘTE ȘI TABEL Guvernul majorează salarii în educație, din această lună. La cât ajung remunerațiile

Cei mai mari zece agricultori au încasat împreună subvenții în valoare de 54 de milioane de euro, în campania care a început la sfârșitul anului 2015 și s-a finalizat în septembrie 2016, în creștere cu 80% față de campania din 2014-2015, perioadă în care cei mai mari fermieri au obținut în total 30 de milioane de euro, reiese din datele transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA), la solicitarea News.ro.

Cea mai mare subvenție a fost în valoare de 17 milioane de euro și a fost încasată de fermierul Constantin Duluțe din Insula Mare a Brăilei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apia