Foie gras, interzis la reședințele regale britanice

Foie gras, interzis la reședințele regale britanice
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2022

Foie gras nu va fi servit în reședințele regale, a confirmat o scrisoare de la Palatul Buckingham transmisă militanților pentru drepturile animalelor, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Regele Charles a fost un oponent al acestui fel de mâncare preparat din ficatul de rață sau de gâscă, pe care militanții îl consideră un act de cruzime, scrie News.ro.

LEGE Noi reguli de etichetare și vânzare a laptelui. Fără etichetă ”Produs românesc” pentru anumite produse CITEȘTE ȘI LEGE Noi reguli de etichetare și vânzare a laptelui. Fără etichetă ”Produs românesc” pentru anumite produse

Administrația regală a scris grupului PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) că foie gras nu este cumpărat sau servit în reședințele regale.

Au existat proteste cu privire la hrănirea forțată folosită pentru a produce foie gras.

Când era Prinț de Wales, Regele Charles a fost un susținător al standardelor mai înalte de bunăstare în ferme  și timp de peste un deceniu a oprit utilizarea foie gras în propriile sale proprietăți și a jucat un rol esențial într-o interdicție extinsă la reședințele regale.

Acum, în calitate de rege, a reafirmat această opoziție - mâncarea de lux rămânând în afara meniului.

O scrisoare primită de PETA confirmă că o interdicție privind foie gras este în vigoare în întreaga Casă Regală și pentru toate reședințele regale, care ar include Balmoral, Sandringham, Castelul Windsor, Castelul Hillsborough și Palatul Buckingham.
Există o interdicție privind producția de foie gras în Marea Britanie, dar nu și una referitoare la vânzarea sau importul acestuia.

Grupul PETA militează, de asemenea, pentru folosirea blănii false în locul herminei pentru ținutele de la ceremonia de încoronare a Regelui din luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
palatul buckingham
foie gras