FOTO Peste 100 de oi, aduse la un protest organizat de crescătorii de animale pe DN1, la Comarnic

FOTO Peste 100 de oi, aduse la un protest organizat de crescătorii de animale pe DN1, la Comarnic
scris 3 nov 2017

Câteva zeci de crescători de animale participă, vineri, la un protest organizat pe marginea DN 1, în orașul Comarnic, spunând că vor să atragă atenția autorităților asupra pagubelor provocate de atacurile ușilor și mistreților. Organizatorii au amplasat pe marginea șoselei patrru țarcuri în care au adus aproape o sută de oi.

Protestul, care este autorizat, a fost organizat de Asociația Crescătorilor de Animale din Comarnic și Asociația Crescătorilor de Animale și a Producătorilir Agricoli Pleșuva, scrie News.ro.

Proprietarii de oi au amenajat pe marginea DN 1 patru țarcuri, în care au adus aproximativ o sută de oi.

Despăgubiri record, de 1,5 milioane de euro, pentru o tânără accidentată pe o trecere de pietoni CITEȘTE ȘI Despăgubiri record, de 1,5 milioane de euro, pentru o tânără accidentată pe o trecere de pietoni

”Este un ultim semnal de alarmă pe care locuitorii din zonă îl trag pentru a opri continuarea acestei situații care poate aduce grave prejudicii locuitorilor și poate duce la vicrime omenești”, spun organizatorii protestului.

Ciobanii care participă la acest protest mai spun că 2017 este cel mai dificil an din punctul de vedere al problemelor cauzate de atacurile urșilor și ale mistreților, ei susținând că pagubele provocate de animalele sălbatice sunt importante, zeci de animale fiind omorâte în urma atacurilor urșilor și mistreților.

EI cer autorităților să ia măsuri și spun că le este teamă că numărul animalelor, dar și al oamenilor atacați de urși va crește, în condițiile în care animelele ăși fac tot mai frecvent apariția în localități. De la începutul anului și până în prezent, la Comarnic au fost semnalate 19 atacuri ale urșilor, în urma cărora o persoană a fost rănită și zeci de animale ucise. 

Sursa foto: News.ro

Sursa foto: News.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
protest
oi
dn 1