Francezii beau mai puțin vin

Francezii beau mai puțin vin
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2023

Consumul de vin în Franța a scăzut ușor în 2022 pe fondul creșterii prețurilor, potrivit unor date ale companiei de cercetare de piață NielsenIQ, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu toate acestea, francezii erau dispuși să cheltuiască puțin mai mult pentru achiziționarea de vin, a precizat BFMTV.

Proiect al actualei puteri: Verificarea la domiciliu, cu poliția, a celor care sunt în concediu medical. Cine nu deschide ușa rămâne fără bani CITEȘTE ȘI Proiect al actualei puteri: Verificarea la domiciliu, cu poliția, a celor care sunt în concediu medical. Cine nu deschide ușa rămâne fără bani

Pe baza achizițiilor de vin cu amănuntul, o gospodărie din Franța a consumat în medie 29 de litri de vin în 2022, mai puțin decât media de 30 de litri în 2021 și 32 de litri în 2020, arată G4Media.ro.

Pe gospodărie, francezii au cheltuit cu 1,6% mai mult pe vin în 2022, în comparație cu anul precedent, potrivit datelor NielsenIQ.

„Vinul își are încă locul pe masa francezilor. Totuși, ca toate celelalte bunuri de larg consum, suferă de efectele inflației. Francezii consumă mai puțin vin, indiferent de culoarea vinului, și aleg mai jos în gama de prețuri”, a declarat Nicolas Léger, analist al NielsenIQ, pentru postul de televiziune.

Circa 75% din gospodăriile din Franța au cumpărat vin cu amănuntul anul trecut, un nivel stabil din 2019, a mai spus el.

Potrivit datelor NielsenIQ, consumul de vin crește constant odată cu vârsta, persoanele peste 65 de ani consumând de aproximativ patru ori mai mult vin decât cele sub 35 de ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
vin