Franța se așteaptă la o creștere a producției de vin

Franța se așteaptă la o creștere a producției de vin
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2022

Producția de vin a Franței ar urma să urce până la 44,6 milioane de hectolitri în acest an, cu 18% mai mult decât producția afectată de îngheț din 2021, a anunțat vineri Ministerul francez al Agriculturii, în condițiile în care culesul viei a început mai devreme în acest an din cauza secetei și se apropie de sfârșit, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de retail din România, cum pot fi atrași mai mulți clienți profitând de ridicarea restricțiilor, cum poți îmbina eficient canalul de vânzare online cu magazinul fizic va fi explicat la PROFIT E-Commerce.

Videoconferința, programată pentru 13 octombrie, este organizată cu sprijinul Alpha Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Cifra avansată vineri de Ministerul Agriculturii de la Paris este peste estimările anterioare de 44 milioane de hectolitri și cu 4% peste media din ultimii cinci ani.

CONFIRMARE Dacia anunță noutățile de la Paris: va debuta primul motor hibrid al mărcii alături de un Duster de colecție și conceptul Manifesto CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Dacia anunță noutățile de la Paris: va debuta primul motor hibrid al mărcii alături de un Duster de colecție și conceptul Manifesto

Un hectolitru este echivalent cu 100 de litri sau aproximativ 133 de sticle standard de vin, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului francez al Agriculturii, culesul viilor în regiunea Champagne s-a încheiat cu aproximativ 12 zile mai repede decât media din ultimii 10 ani iar producția totală este așteptată să se dubleze, comparativ cu cea de anul trecut, grație unor condiții meteo favorabile.

În regiunea Bordeaux, unde culesul viilor s-a încheiat la finele lunii septembrie, producția de vin este prognozată să fie cu 5% sub media multianuală, din cauza secetei care a afectat creșterea strugurilor, la care s-au adăugat frigul din primăvară și căderile de grindină din luna iunie, care au afectat unele plantații.

Regiunea Alsacia din estul Franței precum și regiunile din sud-vestul Franței au fost și ele afectate de o secetă prelungită, astfel că producția lor de vin este prognozată să fie cu 11%, respectiv 21% sub mediile multianuale.

Vinul este cel mai important produs agricol al Franței și în mod normal Franța, Spania și Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin.

viewscnt
Afla mai multe despre
franțs
vin