Giurgiu: Aproape 130 de porci au fost sacrificați în două localități unde au fost confirmate în total patru focare de pestă porcină africană

Giurgiu: Aproape 130 de porci au fost sacrificați în două localități unde au fost confirmate în total patru focare de pestă porcină africană
scris 1 oct 2018

Aproape 130 de porci au fost sacrificați în localități ale județului Giurgiu în care au fost confirmate focare de pestă porcină africană, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Giurgiu, Liviu Florescu, afirmând că printre animalele care au fost ucise în cadrul acțiunii preventive au fost descoperite animale bolnave, ai căror proprietari nu notificaseră autoritățile.

Trei focare de pestă porcină africană au fost confirmate în satul Brăniștari, comuna Călugăreni, din județul Giurgiu și un alt focar a fost confirmat în localitatea Mihai Bravu, autoritățile din Giurgiu finalizând uciderea preventivă a 129 de porci în cele două localități, scrie News.ro.

Directorul DSVSA Giurgiu, Liviu Florescu, a declarat, luni, pentru News.ro că la Brăniștari au fost uciși preventiv 124 de porci, iar în Mihai Bravu, localitate aflată în zona de protecție de trei kilometri instituită în urma depistării focarelor de pestă porcină de la Brăniștari, au fost sacrificate alte cinci animale.

Autoritatea Rutieră Română a lansat în teste aplicația Mersul Interjudețean al Autobuzelor CITEȘTE ȘI Autoritatea Rutieră Română a lansat în teste aplicația Mersul Interjudețean al Autobuzelor

Acesta a precizat că în timpul acțiunii de ucidere preventivă din localitatea Brăniștari medicii veterinari au descoperit în curți porci care erau bolnavi, dar care erau ținuți în cotețe, fără ca proprietarii să notifice autoritățile.

„Rămânem pe supraveghere clinică în Mihai Bravu și, dacă mai apar și alte focare, vom lua aceeași decizie de ucidere preventivă. Vreau să spun că în Brăniștari, în momentul în care s-a făcut uciderea, s-au găst cazuri clinice clare de porci afectați și despre care medicii nu fuseseră anunțați. Animalele erau ținute în curți” a spus directorul DSVSA Giurgiu.

Liviu Florescu a menționat că în continuare sunt avute în vedere și zonele în care apar mistreți care ar putea fi purtători ai virusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
dsvsa
porci