Grecii și-au revocat administratorii, inclusiv directorul, de la producătorul din România al brandurilor Olympus și Oly și desființează 3 puncte de lucru

Grecii și-au revocat administratorii, inclusiv directorul, de la producătorul din România al brandurilor Olympus și Oly și desființează 3 puncte de lucru
scris 13 apr 2017

Investitorii greci care controlează, prin grupul elen Tyrbul EAD, Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandurilor Olympus și Oly, și-au revocat din funcție administratorii, hotărând simultan să desființeze 3 puncte de lucru, din județele Brașov, Covasna și Neamț.

În locul administratorilor revocați au fost numiți tot oameni de afaceri greci, noul director general urmând să fie desemnat de către Consiliul de Administrație.

Grupul elen, fondat de familia Sarantis în 1950, este prezent pe piața din România din 1999. În 2011, grecii au inaugurat fabrica din Brașov, în urma unei investiții inițiale de 55 de milioane de euro, suplimentată ulterior cu 25 de milioane de euro.

Fuziune de 2 miliarde lei în retail-ul online românesc. Administratorul eMAG.ro va prelua firma din spatele fashiondays.ro CITEȘTE ȘI Fuziune de 2 miliarde lei în retail-ul online românesc. Administratorul eMAG.ro va prelua firma din spatele fashiondays.ro

Acționarii Fabricii de Lapte Brașov sunt Michail și Dimitrios Sarantis (fiecare având 2,3% din acțiuni), Tyras SA (cu 16,7%, în cadrul căreia cei doi frați Michai și Dimitrios Sarantis sunt președinte și, respectiv, director general), Aneta Kampagianni și Paraskevi Lappa (fiecare cu câte 0,78%) și Hellenic Dairies (cu 77%).

Fabrica de Lapte Brașov a avut o cifră de afaceri de 77 milioane de euro în 2015, cu 12% mai mult față de 2014.

În prezent, 60% din producția totală a fabricii merge către export, iar 40% către piața internă. Printre țările în care ajung produsele Olympus se numără Italia, Germania și Austria.

Principalii competitori ai Olympus, pe o piață estimată la 800 de milioane de euro, sunt FrieslandCampina (Napolact), Albalact, Covalact, Danone.

viewscnt
Afla mai multe despre
olympus
ilias pliatsikas
producator lactate
fabrica de lapte brasov