VIDEO Un grup de producători de lapte au pulverizat lapte praf pe clădirile Consiliului European

VIDEO Un grup de producători de lapte au pulverizat lapte praf pe clădirile Consiliului European
scris 23 ian 2017

Un grup de fermieri membri ai Consiliului European al Laptelui (EMB) au pulverizat lapte praf pe clădirile Consiliului European de la Bruxelles, pentru a cere înființarea unui sistem permanant de criză care să prevină apariția susplusului de lapte praf pe piață, relatează portalul agriland.ie.

Protestul lor coincide cu reuniunea lunară a miniștrilor Agriculturii din UE care are lor în capitala belgiană.

Cei aproximativ 60 de manifestanți, veniți din țări precum Belgia, Franța și Germania, contestă o decizie a Comisiei Europene, din noiembrie 2016, de a readuce treptat pe piață stocurile de lapte praf care fuseseră retrase pentru stabilizarea prețurilor, respectiv 6% din cele 355.000 de tone retrase. Acest lucru nu s-a întâmplat însă pentru că prețurile oferite la licitațiile organizate au fost sub nivelul minim admis, scrie News.ro.

Potrivit EMB, piața lactatelor este încă în criză și, chiar dacă reducerile voluntare de producție au dus la o creștere a prețurilor, vânzarea de lapte praf din stocurile de intervenție ale UE exercită încă o dată presiuni asupra pieței.

EMB mai cere Comisiei Europene și miniștrilor Agriculturii să creeze un cadru legal pentru propunerile sale referitoare la propunerea numită Market Responsibility Programme (MRP).

Impozitul pe profit: Ce avantaje au companiile care optează pentru calcularea anuală CITEȘTE ȘI Impozitul pe profit: Ce avantaje au companiile care optează pentru calcularea anuală

Această propunere cere adoptarea unor reglementăr suplimentare pentru a contracara din timp și corect crizele pe piața lactatelor.

La reuniunea de luni a miniștrilor Agriculturii, aceștia vor informa Consiliul despre negocierile comerciale care au relevanță pentru agricultură, iar Comisia Europeană va prezenta un al doilea raport referitor la implementarea Milk Package.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte praf