Gripa aviară, diagnosticată într-o fermă de tip comercial din Maramureș

Gripa aviară, diagnosticată într-o fermă de tip comercial din Maramureș
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță, marți seară, că gripa aviară a fost diagnosticată într-o fermă de tip comercial din județul Maramureș. "Situația este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar și nu există posibilitatea afectării sănătății populației", afirmă ANSVSA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit ANSVSA, în baza Legii nr. 1/2008, a HG nr.1189/2009 și conform solicitării ANSVSA, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost convocată ședința Centrului Național de Combatere a Bolilor, în videoconferință cu prefecții din Maramureș și județele limitrofe, scrie News.ro.

Comisia Europeană interzice un pesticid produs de grupul german Bayer care este dăunător pentru albine CITEȘTE ȘI Comisia Europeană interzice un pesticid produs de grupul german Bayer care este dăunător pentru albine

"S-a avut în vedere gestionarea situației provocate de diagnosticarea, într-o exploatație comercială de găini ouătoare din judetul Maramureș, a gripei aviare, boală care evoluează la această dată în mai multe țări europene", arată sursa citată.

Conform ANSVSA, pentru izolarea focarului se vor aplica măsurile specifice, care vor fi gestionate de Centrele Locale de Combatere a Bolilor din județul Maramures și județele limitrofe.

"La această oră, situația este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar și nu există posibilitatea afectării sănătății populației", precizează ANSVSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
gripa aviara
maramures