Guvernul a aprobat programul de susținere a producției de usturoi. Ajutorul pentru 2021 se ridică la 3 milioane de euro

Guvernul a aprobat programul de susținere a producției de usturoi. Ajutorul pentru 2021 se ridică la 3 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2021

Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia, a anunțat joi Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale(MADR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei <<Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi>> precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia”, se arată în comunicatul transmis de MADR.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Prin actul normativ s-a stabilit valoarea ajutorului de minimis în lei care se acordă beneficiarilor în anul 2021, respectiv 3.000 euro/ha la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie 2020, scrie News.ro.

În Hotărâre s-au mai stabilit resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis pentru anul 2021,  respectiv maximum 15.000.000 lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 3.078.000 euro, care se asigură din bugetul MADR pe anul 2021.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Perioada în care se va realiza valorificarea producției este de 15 iunie - 22 noiembrie, iar termenul de depunere a documentelor justificative, va fi de 29 noiembrie.

În actul normativ se reformulează unele dispoziții pentru o mai mare claritate, în acord cu prevederile Regulamentului de minimis în sectorul agricol și cele ale legislației naționale.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Reprezentanții MADR au mai menționat că pentru a fi considerați eligibili, producătorii agricoli trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp și să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
usturoi