Guvernul modifică legislația în domeniul produselor agroalimentare ecologice

Guvernul modifică legislația în domeniul produselor agroalimentare ecologice
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2019

Guvernul modifică legislația în domeniul produselor agroalimentare ecologice, iar amendamentele propuse în actul normativ nu presupun costuri suplimentare, a anunțat Ministerul Agriculturii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul a aprobat astfel în ședința de joi, printr-o Ordonanță de urgență, modificarea OUG 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, scrie News.ro.

Dăncilă a schimbat șeful Protecției Consumatorilor cu nașul lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase CITEȘTE ȘI Dăncilă a schimbat șeful Protecției Consumatorilor cu nașul lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase

Astfel, utilizarea semințelor, a materialului de înmulțire vegetativ și a răsadurilor care nu provin din agricultura ecologică se va face ”numai cu autorizarea organismelor de control”, conform reglementărilor Comisiei Europene privind producția ecologică, etichetarea și controlul produselor ecologice.

În cazul în care sunt depistate unele substanțe care nu sunt permise în agricultura ecologică, în urma analizării probelor prelevate în cadrul controlului oficial și a celui efectuat de reprezentanții MADR și se constată de către organismele de control că prezența lor este determinată de contaminări accidentale, acestea aplică sancțiunea declasării produsului și, după caz, a terenului fără a afecta plățile directe.

În privința plăților compensatorii acordate în baza Măsurii 11-agricultura ecologică din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, în cazul în care s-a aplicat sancțiunea privind declasarea terenului, se retrage plata pe anul curent, dar nu se aplică sancțiuni administrative, potrivit regulamentelor europene în vigoare.

Au fost totodată abrogate prevederi ce nu mai au aplicabilitate și nu mai corespund normelor de tehnică legislativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
produse agroalimentare ecologice
guvern