Hackerii atacă acum și sistemele de irigații conectate la internet

Hackerii atacă acum și sistemele de irigații conectate la internet
scris 2 sep 2018

Cercetătorii avertizează asupra unui potențial atac care, prin utilizarea unei rețele infectate cu software de tip bot al sistemelor de irigație conectate la internet, ar putea afecta sistemul de apă al unei localități până la punctul în care-i epuizează rezervele.

Studiul apare pe blogul din România al producătorului de soluții de securitate Eset., relatează Agerpres.

Alexandrion a primit avizul pentru prima sa distilerie din SUA și vrea să schimbe Legea de control al băuturilor alcoolice din New York. Concurență cu un producător japonez de sake CITEȘTE ȘI Alexandrion a primit avizul pentru prima sa distilerie din SUA și vrea să schimbe Legea de control al băuturilor alcoolice din New York. Concurență cu un producător japonez de sake

Astfel, o echipă de oameni de știință de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Israel, a identificat și a analizat deficiențele de securitate în firmware-ul mai multor sisteme comerciale de irigație conectate la internet. 

Ei au constatat că cele mai vândute sisteme prezintă vulnerabilități care permit atacatorilor să activeze și să dezactiveze oricând sistemele de irigare în mod remote.

viewscnt
Afla mai multe despre
irigatii
ssiteme
internet
conectare
atack
cibernetic
hacker