Heineken a primit o amendă record de 31,5 milioane euro în Grecia pentru abuz de poziție dominantă

Heineken a primit o amendă record de 31,5 milioane euro în Grecia pentru abuz de poziție dominantă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 dec 2015

Autoritățile antitrust din Grecia au amendat subsidiara locală a producătorului olandez de bere Heineken International, Athenian Brewery, cu 31,5 milioane de euro pentru abuz de poziție dominantă, relatează Reuters. Aceasta este cea mai mare sancțiune decisă până acum împotriva unei companii de Consiliul Concurenței din Grecia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul a acuzat Athenian Brewery că s-a folosit de poziția dominantă pe piața producției și distribuției de bere pentru a împiedica, timp de 15 ani, companiile rivale să își comercializeze produsele în baruri, restaurante și hoteluri.

De asemenea, subsidiara Heineken a practicat prețuri restrictive în privința vânzărilor en-gros, potrivit autorităților elene.  

"Este cea mai mare amendă impusă vreodată unei companii în Grecia", a spus pentru Reuters președintele Consiliului, Dimitris Kyritsakis.

Athenian Brewery, care a negat vehement acuzațiile și a anunțat că va contesta amenda în justiție, va trebui să refacă o serie de contracte cu alte firme pentru a evita o nouă amendă, potrivit deciziei Consiliului Concurenței.

Heineken este cel mai mare producător de bere din Europa și al treilea mare berar la nivel mondial, cu activități de producție în peste 70 de țări și 81.000 de angajați.

Grupul este prezent în România din anul 2003, când a achiziționat compania Brau Union, ulterior redenumită Heineken România.

Heineken România detine patru fabrici (în Miercurea Ciuc, Craiova, Constanța și Târgu Mureș) și are peste 1.100 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
heineken
amenda
grecia
athenian brewery
abuz pozitie dominanta