Importurile de lapte brut au scăzut

Importurile de lapte brut au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2023

Unitățile de procesare din România au colectat, în primele zece luni, o cantitate de 1,023 milioane tone de lapte de vacă, în creștere cu 7,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce cantitatea de lapte brut importată a scăzut cu 27,5%, relevă datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producția de smântână de consum a înregistrat cea mai mare creștere (+0,9%), iar producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-5,5%), scrie Agerpres.

FOTO ULTIMA ORĂ Guvernul dă înapoi la subvențiile pentru Rabla și prosumatori CITEȘTE ȘI FOTO ULTIMA ORĂ Guvernul dă înapoi la subvențiile pentru Rabla și prosumatori

În luna octombrie 2023 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a crescut cu 0,3%. Cea mai mare creșterea a producției s-a înregistrat la smântână de consum (+7,9%), iar cea mai mare scădere s-a înregistrat la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și alte produse lactate similare) (-5%). Cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare a scăzut în luna octombrie 2023 față de luna precedentă cu 4,4%.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna octombrie 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a scăzut cu 4,2%. Producția de lapte de consum a avut cea mai mare scădere (-9,8%). Cea mai mare creșterea a producției s-a înregistrat la smântână de consum (+9,3%). Cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare a scăzut în luna octombrie 2023 cu 18,1% față de luna corespunzătoare din anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
ins