Innova Capital face exit din afacerea La Fântâna. Oresa și antreprenorul Cristian Amza preiau controlul

Innova Capital face exit din afacerea La Fântâna. Oresa și antreprenorul Cristian Amza preiau controlul
scris 15 apr 2016

Fondul suedez de investiții Oresa și fondatorul La Fântâna, Cristian Amza, au semnat joi un acord pentru preluarea pachetului de 92% din acțiuni deținut de polonezii de la Innova Capital la grupul La Fântâna, furnizor de sevicii de aprovizionare cu apă pentru populație și companii.

Tranzacția va fi finalizată după obținerea aprobărilor necesare, iar prețul nu a fost făcut public, potrivit unui comunicat al companiei.

Acest acord marchează și întoarcerea suedezilor de la Oresa în structura acționariatului La Fântâna, la zece ani după ce au vândut-o către Innova Capital.

Glencore a vândut 40% din divizia sa agricolă cu suma de 2,5 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Glencore a vândut 40% din divizia sa agricolă cu suma de 2,5 miliarde de dolari

“Este o oportunitate extraordinară să fim din nou alături de Cristian Amza și să investim în La Fântâna. Am fost alături de companie de la început și am luat parte la dezvoltarea ei în primii șapte ani. Am fost atât de impresionați de evoluția acesteia și am urmărit-o atât de îndeaproape încât s-ar putea spune că nu am plecat niciodată, ci doar am luat o scurtă pauză. La Fântâna a devenit un jucător mai mare și mai puternic pe segmentul «watercooler» și a dezvoltat cu succes noua linie de business de aprovizionare cu cafea, un segment unde considerăm că există oportunități interesante. Ambiția noastră este de a continua să creștem afacerea și de a demonstra că investitorul potrivit și un antreprenor extraordinar pot face echipă pentru a construi afaceri remarcabile”, a spus Cornel Marian, Managing Director Oresa.

În 2015, grupul La Fântâna a înregistrat venituri consolidate de peste 42 milioane de euro și a furnizat servicii pentru peste 50.000 de clienți. Grupul condus de Cristian Amza are, în prezent, servicii integrate cu acoperire națională pe piețele din România și Serbia, acoperind întregul lanț, de la captarea apei la facilități de producție și îmbuteliere, până la distribuția de apă și cafea prin rețeaua proprie și logistică pentru livrarea la locul dorit de client.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
la fantana
cristian amza
oresa
innova capital
exit