Iubitorii de cafea vor fi afectați de scăderea recoltei din Vietnam

Iubitorii de cafea vor fi afectați de scăderea recoltei din Vietnam
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2024

Livrările globale de cafea robusta, soiul utilizat în băuturile de tip instant și la espresso, ar urma să se reducă și mai mult, deoarece valurile de căldură amenință producția principalului exportator, Vietnam, provocând pagube fermierilor, care vor să planteze alte culturi, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Per ansamblu, în regiunile unde se crește cafea este vreme caldă și uscată. Deși suntem încă în sezonul secetos și acest timp de vreme nu este neașteptat, este de remarcat că precipitațiile sunt la cel mai redus nivel din ultimii zece ani, iar temperaturile sunt extrem de ridicate", au apreciat analiștii de la Tuan Loc Commodities, în Ho Chi Minh.

Cât a mai recuperat Banca Comercială a Etiopiei din banii luați în timpul unei defecțiuni tehnice CITEȘTE ȘI Cât a mai recuperat Banca Comercială a Etiopiei din banii luați în timpul unei defecțiuni tehnice

Fermierii au redus suprafața cultivată cu arbori de cafea pentru culturi mai profitabile, cum ar fi durian, fructul pasiunii și avocado. Exporturile Vietnamului ar urma să scadă cu 20% în anul care va încheia la 30 septembrie, de la 1,67 milioane tone livrate anul precedent, conform datelor Asociației de Cafea din Vietnam, scrie Agerpres.

Precedenta recoltă s-a terminat acum și se estimează că producția este cu 20% mai scăzută decât cele 1,84 milioane tone recoltate anul precedent, reflectând schimbările climatice, lipsa investițiilor și decizia fermierilor de a planta alte culturi, a declarat Nguyen Nam Hai, președintele Asociației.

Acesta a explicat că stocurile fermierilor și ale agenților care fac achiziții nu sunt prea ridicate.

Scăderea producției a dus în ultimul an la majorarea cu până la 50% a cotațiilor futures la cafea robusta la Bursa de la Londra, la cel mai ridicat nivel din 2008. Prețurile în Vietnam sunt mai mult decât duble față de anul precedent, atingând un nivel record, a declarat Hai.

Acesta a estimat că nivelul ridicat al prețurilor se va menține până în mai, când începe recoltarea în Brazilia și Indonezia.

viewscnt
Afla mai multe despre
cafea
vietnam