Ministerul Finanțelor a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural prin CEC Bank

Ministerul Finanțelor a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural prin CEC Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2023

Ministerul Finanțelor a preluat Fondul de Garantare a Creditului Rural prin intermediul CEC Bank, care a achiziționat participațiile BRD Groupe Societe Generale, BCR și Raiffeisen Bank la Fond, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la dezbaterea "Soluții de garantare financiară - Retrospectivă și perspectivă 2023-2024".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pot să vă anunț, sper să nu se supere colegii de la CEC Bank pe mine. Am achiziționat acum o săptămână și Fondul de Garantare a Creditului Rural, care, în felul acesta, a ajuns tot la Ministerul de Finanțe, care fi poate fi în momentul acesta promotor de politici publice de finanțare a întregii economii românești", a spus Adrian Câciu.

Asociație: Prețurile resursei de lemn sunt cu 30-40% mai mari în România, față de alte țări europene CITEȘTE ȘI Asociație: Prețurile resursei de lemn sunt cu 30-40% mai mari în România, față de alte țări europene

Potrivit informațiilor de pe site-ul Fondului, acționariatul FGCR-IFN este majoritar privat, compus din participarea a trei bănci comerciale cu cote egale, respectiv BRD Groupe Societe Generale, BCR și Raiffeisen Bank, precum și statul român, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, scrie Agerpres.

CEC Bank a cumpărat participațiile celor trei bănci, iar Ministerul Agriculturii rămâne în continuare acționar cu 1%.

Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN are ca obiect de activitate asumarea de angajamente de garantare și emiterea de garanții, inclusiv pe seama fondurilor publice puse la dispoziție în principal de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în scopul realizării producției agricole și piscicole de către fermieri și procesatorii de produse agricole, a investițiilor în agricultură, acvacultură, precum și implementarea proiectelor cofinanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală și Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

FGCR - IFN este primul fond de garantare din România dedicat agriculturii, fiind o instituție privată care s-a constituit în februarie 1994 ca o societate comercială pe acțiuni, în urma negocierilor Comisiei Comunității Europene și Guvernul României. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
cec bank