Ministrul Agriculturii nu poate lupta cu ”speculanții” din piețe care vând carnea de miel cu 60 de lei / kg: Nu există bază legală, infracțiunea de speculă a fost eliminată din Codul Penal

Ministrul Agriculturii nu poate lupta cu ”speculanții” din piețe care vând carnea de miel cu 60 de lei / kg: Nu există bază legală, infracțiunea de speculă a fost eliminată din Codul Penal
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2022

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că nu poate lupta cu ”speculanții” din piețe care vând carnea de miel cu 60 de lei / kilogramul pentru că ”infracțiunea de speculă a fost eliminată din Codul Penal”.

Urmărește-ne și pe Google News

”Sancțiunile vin în sarcina Consiliului Concurenței, în cazul în care se constată Consiliul Concureței poate sancționa operatorii. Noi împreună cu ANAF și ANPC facem controlale periodic. Au început să apară legumele românești, pe măsură ce cantitățile vor crește evaluarea mea e că și prețurile încep să se domolească”, a mai spus ministrul Agriculturii, arată Antena 3.

VIDEO Decese indicate ca suspecte în Rusia. Fostul vicepreședinte al Gazprombank, găsit decedat la Moscova, cu familia CITEȘTE ȘI VIDEO Decese indicate ca suspecte în Rusia. Fostul vicepreședinte al Gazprombank, găsit decedat la Moscova, cu familia

Chesnoiu a mai precizat că au fost aplicate amenzi în această perioadă în cazul comercianților care vând legume din import etichetate drept legume românești.

Întrebat ce ar face dacă ar avea o pensie de 1.000 de lei și ar vedea în galantar carnea de miel cu 60 de lei kg, ministrul agriculturii a declarat că ”este o situație care nu este de dorit” și că ”din cauza majorării inflației, creșterii prețului la energie am ajuns în situația să apară perturbări ale pieței”.

La insistențele reporterului care i-a cerut să răspundă la întreare, Chesoiu a răspus: ”Vorbiți cu un om care la liceu mânca pâine cu muștar. Știu exact ce înseamnă să te restrângi, îi înțeleg foarte bine pe oameni. E o situație care nu e confortabilă pentru nimeni, am venit cu acel pachet de măsuri să îi sprijinim”.

Atenționat că voucherle nu vor fi disponiile de Paște ci abia de la 1 iunie, ministrul a precizat: ”Când iei măsuri de ce le-ai luat, când nu le iei, de ce nu le iei”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
specula