Ministrul Agriculturii: România își va păstra primul loc în Uniunea Europeană și în acest an la producțiile de porumb și floarea soarelui

Ministrul Agriculturii: România își va păstra primul loc în Uniunea Europeană și în acest an la producțiile de porumb și floarea soarelui
scris 3 oct 2019

România își va păstra primul loc în Uniunea Europeană și în acest an la producțiile de porumb și floarea soarelui, în condițiile în care suprafețele însămânțate au fost mai mari decât în 2018, susține ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

"În privința culturilor de toamnă, acum suntem în plin proces de recoltare la floarea soarelui și la porumb. Până la această dată (1 octombrie - n. r.) am recoltat 53% din suprafața însămânțată cu porumb, iar la floarea soarelui ne apropiem de final - avem aproape 97%. La sfecla de zahăr suntem la început, am recoltat doar 16%, la cartofi am ajuns la 87% din suprafață, la struguri de masă la 68%, iar la strugurii pentru vin la 64%. Până nu se introduc în magazie toate aceste producții nu facem estimări", a declarat ministrul Petre Daea pentru Agerpres.

Volumul de lemn exploatat în România a crescut CITEȘTE ȘI Volumul de lemn exploatat în România a crescut

În 2019, suprafața însămânțată cu porumb depășește 2,65 milioane hectare, iar cea cu floarea soarelui 1,16 milioane hectare, în creștere față de anul trecut când terenurile cultivate cu porumb au ocupat 2,41 milioane hectare, iar cele cu floarea soarelui 1,01 milioane hectare.

Creșterea suprafețelor cultivate cu aceste două culturi s-a datorat pierderii suprafețelor cultivate cu rapiță din cauza secetei, iar terenurile respective au fost însămânțate fie cu floarea soarelui, fie cu porumb, a explicat Petre Daea.

În acest context, șeful de la Agricultură a anunțat că și anul acesta România își va păstra primul loc în UE la producțiile de porumb și de floarea soarelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
petre daea
porumb
floarea soarelui