New York Times: Milioane de euro din fondurile UE destinate fermierilor ar fi fost dirijate către oligarhi și populiști

New York Times: Milioane de euro din fondurile UE destinate fermierilor ar fi fost dirijate către oligarhi și populiști
scris 5 nov 2019

Milioane de euro din bugetul Politicii Agricole Comune, bani destinați sprijinirii fermierilor din cele 28 de state membre ale UE, ar fi fost dirijate către oligarhi și populiști, arată o investigație publicată duminică de New York Times, transmite CNBC.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Distribuirea subvențiile către fermieri de către UE "este în mod deliberat opacă, subminează obiectivele climatice ale UE și este deformată de corupție și de uneltiri". Anual, UE plătește fermierilor subvenții în valoare de 65 de miliarde de dolari, dar unele dintre aceste sume ajung în buzunarele oligarhilor și a altor persoane importante, se arată în investigația New York Times, realizată în nouă țări membre UE, scrie Agerpres.

Producția de vin a României a scăzut cu 4% în 2019, la 4,9 milioane de hectolitri CITEȘTE ȘI Producția de vin a României a scăzut cu 4% în 2019, la 4,9 milioane de hectolitri

Luni, Comisia Europeană a anunțat că are "toleranță zero pentru frauda cu fonduri europene și prin urmare insistă asupra unui angajament clar din partea statelor membre pentru a preveni fraudele".

Cu toate acestea, investigația a arătat că în Ungaria, premierul Viktor Orban folosește fondurile europene pentru a-i îmbogăți pe cei din cercul lui de apropiați, inclusiv membri ai familiei, în timp ce își pedepsește rivalii politici. Între timp, în Cehia despre premierul Andrej Babis se spune că ar fi acumulat fonduri europene de 42 de milioane de dolari în 2018. Babis a negat orice comportament incorect.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fonduri europene
ungaria
oligarhi