Noul ministru al Agriculturii vrea un control mai strict al raportărilor fermierilor

Noul ministru al Agriculturii vrea un control mai strict al raportărilor fermierilor
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 18 nov 2015

Noul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat, la preluarea mandatului, că intenționează să facă un control mai ferm al raportărilor legate de produsele agricole pentru că nu este convins că datele pe care le deține Ministerul Agriculturii "au acuratețea necesară".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Irimescu a precizat că această analiză îi va fi necesară pentru a ști ”de la ce pornește”.

"Am de multe ori impresia că datele pe care le transmitem la Bruxelles și cele pe care le deținem noi nu au acuratețea necesară. Sunt firme specializate care pot să ofere date despre tona de grâu sau de porumb produse. Ar fi bine ca eu, ministrul Agriculturii, să știu cât produc din fiecare produs. În sectorul laptelui s-a introdus raportarea, dar trebuie să am o bază reală a ceea ce se produce", a arătat Irimescu.

Pe de altă parte, noul ministru al Agriculturii a mai explicat că, printre obiectivele pe care le va avea în acest mandat, se numără implementarea noii politici agricole comune, iar, la nivel național, înființarea cooperativelor, comasarea terenurilor, irigațiile, dar și aducerea produselor românești mai aproape de consumator.

El a adăugat că printre coordonatele mandatului său se numără și simplificarea procedurilor birocratice pentru că ”sunt cerințe exagerate de multe ori.”

”Eu sunt deschis să colaborez cu eșichierul politic și cu fermierii pentru a merge către simplificare. Am lucrat în cercetare și am văzut cât este de greu să faci un lucru simplu să funcționeze", a mai spus Achim Irimescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii între 2012 și 2014. Înainte de preluarea mandatului de ministru, el a fost șef al Departamentului agricultură în cadrul Reprezentanței Permanente a României la Bruxelles.

viewscnt
Afla mai multe despre
achim irimescu
ministrul agriculturii
daniel constantin