Petiția pentru susținerea mai mare a satelor românești de către UE, admisă în comisia specială a Parlamentului European. Legislativul UE a cerut investigație preliminară pe această temă

Petiția pentru susținerea mai mare a satelor românești de către UE, admisă în comisia specială a Parlamentului European. Legislativul UE a cerut  investigație preliminară pe această temă
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2023

Petiția prin care se solicită o mai mare atenție și susținere din partea Uniunii Europene pentru nevoile mediului rural din România a fost declarată admisibilă de către Comisia pentru petiții din legislativul european, a anunțat europarlamentarul PSD Victor Negrescu, inițiator împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România.

Urmărește-ne și pe Google News

”Petiția noastră pentru fermierii români și satele românești, Sate Românești Cu Bani Europeni, a fost aprobată de Parlamentul European. Comisia pentru petiții din legislativul european a declarat admisibilă petiția pe care am inițiat-o împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România, prin care se solicită o mai mare atenție și susținere din partea Uniunii Europene pentru nevoile mediului rural din România”, spune Negrescu.

Ca urmare a petiție, Parlamentul European a solicitat Comisiei Europene să efectueze o investigație preliminară pe această temă și a transmis-o spre analiză Comisiilor pentru Bugete (BUDG) și pentru Agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European.

”Vreau să subliniez faptul că petiția #SateRomâneștiCuBaniEuropeni a fost semnată de sute de antreprenori, fermieri, decidenți și personalități din mediul rural din toată țara. Aceasta atrage atenția asupra provocărilor pe care le întâmpină satele românești, nevoilor europene de finanțare pentru fermieri și comunitățile rurale și necesității de a elabora o strategie europeană pentru sprijinirea și revigorarea mediului rural. Le mulțumim tuturor celor care au susținut inițiativa noastră. Mediul rural merită mai multă implicare și atenție la nivel european și mă bucur că prin demersul nostru tragem un semnal de alarmă important!”, afirmă Negrescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
petitie comisia europeana
satul romanesc